13 Şubat 2013 Çarşamba

Hızlı Uzayan Saçlar İçin


HC Complex ile Daha Hızlı Uzayan Saçlar

Saç uzamasına yardımcı ilk ve tek patentli ürün: HC Complex

Saç uzatma hızını etkileyen, diyet, sağlık durumu, kullandığınız ilaçlar, hormonal değişimler, çevresel etkiler ve hatta stress düzeyiniz gibi pek çok fakör vardır. Elbetteki genetik faktörler de saç uzama hızındaki azalmaya neden olan etkenlerin başında gelir. Normal bir saç, kişiden kişiye göre değişse bile ortalama olarak ayda 1cm civarında uzar. Ayrıca yaşlandıkça saç uzama hızındaki bu seyir giderek yavaşlamaktadır.

Ortalama olarak insan kafası %90′ı aktif olarak uzayan ve gelişen 100 bin civarında saç kökü içerir. Uzama evresi “Anajen” olarak bilinen, saçın 3 ana evresinden biridir. İkinci evre olan “Katajen”e girmeden önce bu evre toplam 6-10 yıl sürmektedir. Bu süre sonunda saç folikülü bozulmuş olacağından uzama durur ve sonunda dinlenme fazı olarak bilinen ve ardından dökülmenin başlayacağı “Telojen” evresine girilir.

HC Complex, uzama evresinde (anajen) saç köklerini doğru bileşenlerle besler, saça uygulandığı süre boyunca derideki kan dolaşımını hızlandırır ve düzenli bir kullanım sonucunda saçların normalden birkaç kat daha hızlı uzamasını sağlar.

Saç Uzamasında Bitkisel Yağların Önemi
Antik Hindistan Arjuveda bilimi yaklaşık 5 bin yıl önce hızlı saç uzatma konusuna oldukça hakimdi. Saç uzatmak için bir takım bitkilerden ve şifalı otlardan faydalanırlar ve bu sayede hızlı, doğal ve mükemmel bir saç uzama hızına sahip olurlardı. Bitkisel yağlar doğru kullanıldığında, saç sorunlarının önüne geçmek ve saç uzama hızını artırmak mümkün. HC Complex, pekçok bitki özünün yanında, saç uzaması, saç bakımı ve beslenmesi için gerekli pek çok bitkisel yağı da içermektedir.

  • Gençlik iksiri olarak da bilinen organik zeytinyağı
  • Besleyici, koruyucu ve nemlendirici olarak kullanılan badem yağı
  • İçerdiği kalsiyum ve E vitamini ile susam yağı
  • Yıpranmış saçları onaran ve kuvvetlendiren hint yağı
  • Etki ve faydaları saymakla bitmeyecek ve bilim dünyasını bile hayrete bırakan çörekotu yağı
  • Doğada saç derisinin yağına yapısal olarak en yakın yağ olan ve ihtiyaç halinde onun yerine geçerek saç sorunlarında yenileyici olarak kullanılan jojoba yağı
  • Madensel elementler (potasyum, magnezyum, fosfat, kalsiyum, demir), E, B1, B2, B6 vitaminleri ve oleik asit içeren fındık yağı
  • Çeşitli cilt rahatsızlıklarında da kullanılan, içerdiği vitaminler nedeniyle yıpranmış saçları besleyen ve koruyan buğday yağı

Hızlı Saç Uzaması Vitaminler Olmadan Düşünülemez
Saç için gerekli olan vitaminler yeterli miktarda sağlandığında saç uzama hızındaki artış gözle görülür derecede fark edilebilir. HC Complex, saçın doğal yapısını ve güçlenmesini sağlayan birçok vitamin içermektedir.

E VİTAMİNİ: Saçın nem dengesini düzenlediğinden, kaybettiği canlılığı kazanmasını sağlar. Kadın ve erkekte görülebilecek saç dökülmesi, saç tellerinin kuruması, canlılığını yitirmesi ve saç altı derisinin sağlığını kaybetmesi gibi problemlere karşı etkili bir çözüm sağlar.

B VİTAMİNİ: Bütün B vitaminleri saç ve cildin altın koruyucuları olarak adlandırılırlar. Cilt ve saç ile ilgili fonksiyonları düzenler, enerji üretiminde yardımcı olarak görev yaparlar ve hücrelerin yaşamalarına yardım ederler.

B1 (Thiamine): Kan dolaşımını arttırarak, saç köklerinin beslenmesini sağlar. Saç büyümesini hızlandırır, hacim kazandırır.

B2 (Riboflavin): Saç köklerini uyararak derinin oksijen alımını kolaylaştırır. Kepek oluşumunu engeller.

B6 (Pyridoxine): Eksikliği saç tellerinin zayıflamasına, çabuk kopmasına yol açar. Saç foliküllerinin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için önemli bir vitamindir.

B12 (Cyanocobalamine): Özellikle kadın tipi saç dökülmesinin önlenmesindeki etkisi oldukça fazladır. Eksikliğinde saç dökülmesi ve gri saç rengi (depigmentasyon) görülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder