11 Şubat 2013 Pazartesi

Ağlama


Ağlama bebeğin sizinle iletişim kurma yoludur, buna üzülmeyin, bebekler ağlar çünkü henüz konuşamazlar!
İlk haftalarda bebekler günde 2-3 saat ağlayabilirler.
Hatta, ilk 6-8 hafta boyunca ağlama giderek artar.
Farklı nedenlerle farklı ağlamalar olabilir.Zamanla, bunu ayırt etmeye başlayacaksınız. Ancak her ağlamanın da belli bir nedeni olmayabilir, bazen bebek nedensiz de ağlayabilir.
Bebeğin ağlamasına hemen yanıt verirseniz, sizin yanında olduğunuzu bilecektir.Böyle davranarak bebeği şımartmış olmazsınız.Bebebğinize güven vermiş olursunuz.
Yenidoğan bebeğiniz ağlayınca; karnını doyurma, altını değiştirme, kucaklayıp sakinleştirme seçeneklerinin hepsini denediyseniz ve halen ağlıyorsa , bir süre yatağına koyup sakinleşmesini bekleyebilirsiniz. Sakinleşene kadar gözlem altında tutmayı unutmayın. Zamanla hangi ağlamada ne yapmak gerektiği konusunda deneyim kazanıp sizden sonra anne- baba olanlara öğüt vermeye bile başlayacaksınız!Bebeğinizin ilk günlerdeki ağlaması genellikle açlık ağlamasıdır biz anneler bu ağlamyı gaz sancısı ağlaması ile karıştırırız.Gaz sancısı bebeğinizde olacaksa eğer 15-20 günden sonra başlar.Bebek bacaklarını karnına doğru çekerek ağlar ,aynı saatte ağlamaya başlar ve bu ağlama saatlerce sürebilir .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder